back
Hot News - Castelul de pe strada Alexandru Sihleanu 2012-04-24

Uită pentru un moment că de fapt esti în buricul târgului. Fă abstractie de masinile parcate în toate directiile pe trotuar. Încearcă să ignore cablurile atârnate de fatadele caselor si de aparatele de aer conditionat pironite pe exteriorul zidurilor. Imaginează-ti strada pavată cu piatră cubică. Imaginează-ti o trăsură cum trece pe lângă tine si se îndreaptă spre curtea din capătul străzii. Vezi castelul?

Cine o ia la pas pe Calea Călărasilor dinspre Cartierul Evreiesc spre Hala Traian, la un moment dat, printer zecile de case vechi, dacă se uită la dreapta, o să vadă străduta poet Alexandru Sihleanu. O strădută care, în capăt, se termină drept în poarta unui castel…

Prea multe informatii despre micul castel nu prea am reusit să aflu. Am aflat doar ca e sediul unor firme, una fiind o firma de arhitectură.

Să descriu clădirea n-are rost.Pentru asta sunt pozele. Din păcate, fiind practice capăt de stradă, nu am putut lua poze decăt din fată. În schimb, am făcut câteva poze în plus cu minunatele case vechi de pe straduta Poet Alexandru Sihleanu. Sunt câteva case grozave. Din păcate nu sunt toate prea îngrijite.