back
PROTV - 26 de directori dau sfaturi Premierului in Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri 2012-04-04

Premiera la Palatul Victoria. Prim ministrul Mihai Razvan Ungureanu a invitat la guvern 26 de oameni de afaceri, care ii vor da sfaturi, fara sa-i ceara bani.

In acest consiliu se regasesc nume importante care conduc mari companii nationale si multi-nationale. Si-ar mai fi loc, spune Ungureanu, si pentru alti doritori care vor sa contribuie la relansarea economica a Romaniei.

Premierul s-a lasat asteptat, timp in care cei 26 de antreprenori, bancheri si experti s-au intretinut la sediul guvernului. O invitatie la implicare civica, asa cum a numit premierul noul Consiliu Consultativ pentru Mediul de Afaceri. Prima sedinta a inceput cu o gluma din partea lui Mihai Rohan, sau "regale cimentului", cum i se spune in lumea afacerilor.

Impreuna cu seful guvernului, specialistii vor sa identifice masuri care sa ajute mediul de afaceri. Cu alte cuvinte, premierul vrea sa stie ce se intampla in mediul privat direct de la cei mai buni, inainte sa ia o decizie.

La final, premierul si-a numit si oamenii cheie din consiliu. Astfel, Rasvan Radu, presedintele executive Unicredit Tiriac Bank va fi coordonatorul, iar secretar al consiliului l-a ales pe Ionel Blanculescu fost presedinte al AVAB.

Membrii Consiliului sunt: Horia Ciorcila, Sergiu Manea, Gabriel Biris, Andrei Caramitru, Cristian Colteanu, Gabriel Comanescu, Mariana Gheorghe, Constantin Stroe, Marius Marin, Mihai Rohan, Dragos Paval, Dan Șucu, Raul Ciurtin, RaduTimis, Nicusor Serban, Felix Tudor Lucutar, Sorin Mandrutescu, Dragos Damian, Mihai Marcu, Dragos Anastasiu, Florin Talpes, Silviu Hotaran, Florin Pogonaru, Alexandrina Gatej si Radu Merica.